Funktion: En turistguide till några av de största förändringarna i Phuket för besökare som inte har varit sedan före Covid-19-pandemin

Phuket —

Phuket har varit isolerat i över två år sedan Covid-19-pandemin först drabbade Thailand i januari 2020. På grund av den plötsliga bristen på turister föll den lilla, livliga och turisttåliga ön, och den föll hårt i flera år som företag stängdes ner, anställda fördrevs och några flydde från ön i jakt på en bättre framtid.

Men ljuset har återuppstått på ön i och med att turister återvände efter att regeringen slutligen beslutat att skrota alla de ogynnsamma Covid-19-reglerna. Thailand-passet är borta, Test & Go är också borta för gott, och nu är Phuket tillbaka till livet igen med betydligt fler turister.

Så om du inte är på ön just nu och överväger om du ska komma till Phuket eller inte, har TPN media här täckt några av förändringarna och uppdateringarna på olika delar av ön som du kan ha nytta av och göra ditt slutliga beslut lättare . Utan vidare, låt oss komma igång.

1. Cannabis avkriminaliserades i år i Thailand och befinner sig för närvarande i en gråzon juridiskt sett. Tillståndet är för privat egenanvändning men inte allmän rökning. Innan var cannabis något vanligt, särskilt i Patong, men fortfarande olagligt och dyrt. Nu kan du hitta den säljs lagligt för tillfället på många kända platser som i Phuket Town, helgmarknader och gågator till billigare priser. Slutgiltiga lagar om cannabis diskuteras fortfarande av regeringen.

2. Det berömda området för utländska besökare som är Bangla Road i Patong är tillbaka till liv igen efter Covid-krisen. Men till skillnad från tidigare är det fortfarande färre turister än tidigare. Vissa barer och nöjesställen var fortfarande stängda. Vissa nöjesplatsoperatörer lyckades inte överleva innan avkopplingen.

3. Den berömda thaiboxningen Soi Ta-iad har färre utländska turister som kom för att lära sig thaiboxning än innan Covid-19 med många boxningsgym som är permanent stängda

4. Vissa vandrarhem och hotell i Phuket är permanent stängda på grund av ekonomiska problem eftersom det var få utländska turister under Covid-krisen. Hotelloperatörer klarar inte av att överleva innan avkopplingen.

5. Central Patong-varuhuset som öppnades för tre år sedan har varit tillfälligt stängt sedan förra året. De uppger att detta beror på att de flesta av deras kunder är utlänningar. Men denna månad har de precis meddelat att varuhuset kommer att öppnas igen nästa månad. Under tiden har ett nytt Robinson-varuhus byggts i Thalang. Den har precis öppnats igen förra veckan.

6. Det finns för närvarande inte många stora vägbyggnadsprojekt i Phuket. Den länge föreslagna och diskuterade Phuket Light Rail från norr till södra delen av ön har officiellt pausats för vad relevanta myndigheter kallar en projektbudgetgranskning.

Det borde vara en snabb sammanfattning av några av de viktigaste förändringarna och uppdateringarna som har hänt i Phuket under pandemin. Man skulle kunna säga att livet på ön nu går vidare i höga hastigheter i och med att turister återvänder och att företag öppnar igen.

Även om några av företagen tyvärr var tvungna att lägga ner på grund av sina ekonomiska problem, spirar de nya fyllda med färger och fräschör, och de är lika bra. Alla dessa förändringar har vänt saker och ting i Phuket på bra och dåliga sätt, och det enda sättet att ta reda på det är definitivt att komma och se det själv.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Bild efter inläggsinnehåll
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.