E-cigaretter fortsätter att vara förbjudna på den thailändska marknaden, upprepar folkhälsoministern

Nationella -

Thailand upprepar sin ståndpunkt om att förbjuda alla former av e-cigaretter inklusive försäljning och import av produkterna till landet.

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul sa under den 20:e nationella konferensen om tobak och hälsa måndagen den 29 augusti att elektroniska cigaretter och andra nya sätt att tobaksröka är en dold fara i samhället, särskilt bland ungdomar och tonåringar.

Han nämnde en undersökning gjord av Thailands nationella statistikkontor 2021 som visar att mer än hälften av cirka 80,000 15 e-cigarettrökare i Thailand var tonåringar mellan 24 och XNUMX år.

– Resultaten av undersökningen visade att e-cigaretter hade skapat nya rökare, särskilt bland unga. De började röka snabbare och var mer benägna att påverkas av cigarettrök, vilket resulterade i en negativ inverkan på samhället, ekonomin och miljön, säger Anutin.

Ministern upprepade också att folkhälsoministeriet under hans treåriga ledning aldrig hade stött och starkt förbjudit användning och import av e-cigaretter i alla former.

"Oavsett vilken form av e-cigaretter som annonseras om att de är ofarliga eller inte har någon effekt på hälsan, köpte folkhälsoministeriet inte sådana ursäkter och stödde inte e-cigaretter på något sätt. Men de som sågs vaping bar mestadels på e-cigaretter som var illegalt importerade. Tjänstemän kunde bara vidta rättsliga åtgärder mot rökare om de greps. Och konfiskering av e-cigaretter skulle fortsätta att förbjuda deras försäljning online och på den svarta marknaden”, tillade han.

Samtidigt påpekade kritiker online omedelbart att Thailand nyligen avkriminaliserade marijuana den 9 juni men fortsätter att inta en hård hållning när det gäller vaping och shisha.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/