Phukets största berättelser från den senaste veckan: Väg skadad av regn, hyresvärd som påstås ha misshandlat kvinna, rädsla för att utlänningar ska drunkna och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 22 augusti 2022 till söndagen den 28 augusti 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En väg i Kathu har blivit allvarligt skadad efter kraftigt regn den 26 augustith.
    Vägen Kathu – Na Koh i en kurva nära ett bostadsområde i Kathu har skadats allvarligt efter kraftigt regn.
  2. En stämning har utfärdats för en hyresvärd som påstås ha använt en reservnyckel för att öppna ett rum innan han sexuellt övergrepp en kvinna medan hon sov på en sovsal i Phuket Town.

En hyresvärd har förnekat anklagelser om påstådda sexuella övergrepp på en kvinna när hon sov på en sovsal i Phuket Town.

3. En kvinnlig utlänning gick i havet vid Kamala Beach den 24 augustith medan hennes husdjurshund väntade på stranden. Lokalbefolkningen ringde efter hjälp innan hon kom upp ur vattnet och trodde att hon drunknade.

Den utländska kvinnan, vars namn undanhölls av räddningsarbetare, lovade att inte gå och bada på natten igen och larma lokalbefolkningen.

4. En framstående politiker besökte nöjesställen på Bangla Road med ett förslag att öppna till 6:00.

Det thailändska civiliserade partiets ledare Mongkolkit Suksintharanon och hans team besökte Bangla Road i Patong den 22 augusti.

5. En besättningsmedlem har räddats efter att ha fallit från en båt utanför Phuket.

Den kungliga thailändska flottan gick ut för att söka i en halv dag innan de såg båtbesättningsmedlemmen Mr. Eakkarat Limsomboon, 43. Han bar flytväst och vinkade på en sten på Kaew Noi Island.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.