Fransk turist räddad efter att ha gått vilse i djungeln på Koh Phangan på lördagskvällen

Koh Phangan, Surat Thani –

En fransk turist, 26, räddades på lördagskvällen den 27 augusti efter att ha gått vilse i en djungel på Koh Phangan i Surat Thani-provinsen.

Tjänstemän från Koh Samui Tourist Police och Koh Phangan Provincial Police inledde sökningen efter att ha fått meddelande från turistpolisens hotline om en utländsk turist som förlorats i djungeln på ett berg nära Ban Khok Kruat Village nr 2 i Ban Tai Subdistrict.

Platsen för turisten, som senare identifierades som Marouan Ruatbi, 26, upptäcktes via en mobilapplikation. Sökandet var dock något kämpigt eftersom teamet fick gå mer än tre kilometer och letade efter turisten på en tät skogsstig i gryningen. Processen tog en timme tills turisten hittades.

Marouan var uttorkad och hade några sår på armarna och handflatorna. Räddningsmännen utförde sedan första hjälpen och försåg honom med vatten innan de tog den franska turisten tillbaka till sitt boende.

Foto med tillstånd: Naewna

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.