Vietnamesisk man greps efter att ha stulit 15,000 XNUMX baht i kontanter och en iPhone från en holländsk turist på Samui Island

FOTO: Naewna

Samui, Surat Thani –

En vietnamesisk misstänkt greps efter att ha stulit 15,000 XNUMX baht och en iPhone från en holländsk turist när han var inne på en nöjeslokal på Samui Island.

Bo Phuts polischef överste Yutthana Sirisombat sa till lokala thailändska medier: "Mr. Hanifi Mert, 25, från Nederländerna, lämnade in en rapport förra veckan den 20 augustith att hans iPhone 13 och 15,000 XNUMX baht stals från hans väska när han dansade inne på en nöjeslokal nära Cha Weng Beach.”

"Vi kollade CCTV-bilder inne på nöjeslokalen. Den manlige misstänkte tog kontanter och en mobiltelefon från Mr. Mert.” sa Yutthana.

”Den misstänkte greps senare nära Chaweng-stranden denna vecka. Han identifierades som Mr. Tueng, vietnamesisk medborgare. Han erkände att han stal föremålen från turisten. Han skickade mobiltelefonen via paket till Bangkok och fick 4,000 XNUMX baht. Vi har äntligen tagit tillbaka mobiltelefonen och lämnat tillbaka den till Mr. Mert.” Yutthana fortsatte.

"Herr. Mert sa att han är väldigt glad och tackade våra officerare. Han kommer att säga åt sina vänner att komma till Samui Island. Han har en plan att göra affärer här också.” avslutade Yutthana.

Samuis polis nämnde dock inte om de saknade 15,000 XNUMX baht i kontanter.

"Den misstänkte Tueng sa att han betalade 7,000 10 baht till någon som kan föra honom till Thailand via en naturlig gräns. Han brukade bo på Samui Island som säljare i mer än XNUMX år så han kan tala thailändska men har inte ett lagligt visum.” Yutthana tillade.

Tueng åtalas för stöld och olaglig inresa i landet och kommer att utvisas efter att ha utsatts för straff för sin senaste stöld.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.