Thailand Kratom Plant Act meddelade, kort sammanfattning av detaljer

Thailand-

  Kratom Plant Act har publicerats i Royal Gazette igår (26 augustith). Kratomblad kan inte säljas till personer under 18 år, ammande kvinnor och gravida kvinnor.

Kratom Plant Act har trätt i kraft från och med idag (27 augusti). Kratomväxter anses nu vara en gröda för att öka ekonomin.

Exempel på några viktiga paragrafer i lagen är:

Avsnitt 10: Export eller import av kratomlöv måste ges tillstånd från relevanta myndigheter. Överträdelse kan leda till upp till ett års fängelse och/eller böter på upp till 100,000 XNUMX baht.

Avsnitt 24: Kratomblad eller Kratom som ingredienser i mat kan inte säljas till

1) Personer under 18 år, ammande kvinnor

2) Gravida kvinnor

3) Ammande kvinnor

Att bryta mot paragraf 24 är böter på upp till 30,000 XNUMX baht.

Avsnitt 25: Kratomblad kan inte säljas på dessa platser nedan:

1) Utbildningsplatser

2) Sovsalar

3) Offentliga parker, djurparker och nöjesparker

4) Varuautomater

Att bryta mot paragraf 25 är böter på upp till 50,000 XNUMX baht.

Avsnitt 26: Det är förbjudet att uppmuntra människor med reklam att blanda kratom med psykotropa ämnen. Överträdelse är upp till två års fängelse och/eller böter på upp till 200,000 XNUMX baht.

TPN-media noterade att hostsaft är en av ingredienserna som används bland lokala tonåringar för att göra en cocktaildrog lokalt känd som 4X100 ('Se koon roy på thailändska').

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/