Thai Royal Gazette publicerar folkhälsomeddelande om cannabis i livsmedel

Nationella -

Thai Royal Gazette publicerade ett tillkännagivande från Folkhälsoministeriet om cannabiskontroll fredagen den 26 augusti, som kräver att matdistributörer fäster en cannabis-infunderad etikett och deltar i en handledningskurs.

Enligt anmälan måste livsmedelsdistributörer som lagt till ämnen av cannabis eller hampa till sina produkter uttryckligen bifoga ett meddelande eller en skylt som anger att deras handelsplatser säljer produkter som innehåller cannabis eller hampa som en del av deras ingredienser.

Säljarna måste också lista alla sina matmenyer som innehåller cannabis eller hampa till kunderna samt ge säkerhetsrekommendationer för att konsumera cannabis eller hampainnehållande livsmedel genom att visa följande uttalanden från folkhälsens rekommendation:

(I) personer under tjugo år, gravida kvinnor och ammande kvinnor bör avstå från att konsumera; (II) Om det finns onormala symtom bör personer sluta konsumera omedelbart. Om symtomen är allvarliga bör de omedelbart söka medicinsk behandling; (III) Personer som är allergiska mot marijuana eller hampa bör avstå från att konsumera.

Tillkännagivandet nämnde också hälsodepartementets föreskrift om att kräva en lektion om användning av cannabis- eller hampaämnen i matlagning som en av läroplanerna i folkhälsoministeriets utbildningskurser för restaurangentreprenörer och livsmedelsdistributörer. Det finns två kurser, nämligen företagarkursen och matkontaktkurser.

Studierna är på 30 minuter per kurs och kommer att omfatta växternas näring, användningen av marijuana för lämplig och säker matlagning för konsumenter, och reglerna och påföljderna vid felaktig konsumtion, etc.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka nio år som heltidsboende, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/