Enstaka kraftiga till mycket kraftiga regn som förutspås i de flesta delar av Thailand i helgen på grund av "MA-ON" tropisk depression, rapporterar thailändska meteorologiska avdelningen

Nationella -

Den thailändska meteorologiska avdelningen förutspår isolerade kraftiga till mycket kraftiga regn i de flesta delar av Thailand från fredagen den 26:e till lördagen den 27:e på grund av nedgraderingen av den tropiska depressionen "MA-ON" över övre Laos och övre Myanmar.

Mer regn förutspås för övre Thailand och isolerade kraftiga till mycket kraftiga regn är möjliga i norr, nordost, centrala inklusive Bangkok och dess närhet, öster och söder från den 26 augusti kl. 5. till 00 augusti kl 27.

I den norra delen förutspås ganska utbredda åskskurar och isolerade kraftiga till mycket kraftiga regn i Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Phayao, Nan, Phrae, Lamphun, Lampang, Uttaradit, Tak, Kamphaeng Phet, Sukhothai, Phichit, Phitsanulok , och Phetchabun med en lägsta temperatur på 23-26 °C och högst 28-31 °C.

I den nordöstra delen väntas ganska utbredda åskskurar och enstaka kraftiga till mycket kraftiga regn i Loei, Nong Khai, Nong Bua Lamphu, Bueng Kan, Udon Thani, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Chaiyaphum, Khon Kaen, Kalasin, Mukdahan, Maha Sarakham , Roi Et, Yasothon, Nakhon Ratchasima, Buriram och Surin med en lägsta temperatur på 23-25 ​​°C och ett maximum på 29-32 °C.

I centrala Thailand förutspås ganska utbredda åskskurar och enstaka kraftiga regn i Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Sing Buri, Ang Thong, Lopburi, Saraburi, Suphan Buri, Kanchanaburi, Ratchaburi, Nakhon Pathom, Ayutthaya, Samut Sakkhram,, och Bangkok med omnejd med en lägsta temperatur på 23-24 °C och högst 30-34 °C.

I den östra delen förutspås ganska utbredda åskskurar och enstaka kraftiga till mycket kraftiga regn i Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi och Trat med en lägsta temperatur på 22-24 °C och max. 27-31°C.

På södra Thailands östkust, spridda åskskurar och enstaka kraftiga regn
förväntas i Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani och Nakhon Si Thammarat med en lägsta temperatur på 22-25 °C och ett maximum på 32-33 °C. Våghöjden är ca 1 meter och 1-2 meter i åskskurar.

På västkusten av södra Thailand är det troligtvis ganska utbredda åskskurar och isolerade kraftiga till mycket kraftiga regn i Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang och Satun med en lägsta temperatur på 22-24 °C och högst 29- 33°C.

Från Phuket och uppåt är våghöjden ca 1-2 meter och ca 2 meter i åskskurar.
Från Krabi och nedåt är våghöjden ca 1 meter och 1-2 meter i åskskurar.

Avdelningen varnar också allmänheten att akta sig för kraftiga till mycket kraftiga regn och deras ansamling som kan orsaka snabba översvämningar och översvämningar, särskilt längs vattenvägarna nära foten och låglandet under hela perioden.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/