Thailändsk turism återhämtar sig gradvis efter återöppning, regeringen förlänger visumperioden för att locka 10 miljoner utländska turister vid årets slut

Nationella -

Thailändsk turism återhämtar sig gradvis efter att mer än fyra miljoner utländska turister har anlänt till Thailand sedan den fullständiga återöppningen i början av 2022, avslöjade regeringens talesman Anucha Burachaisri onsdagen den 24 augusti.

Talesmannen fortsatte att den betydande ökningen av internationella turister var ett positivt tecken, vilket speglar återhämtningen av turistsektorn och den thailändska ekonomin på grund av regeringens uppmjukning av reseåtgärder och turismkampanjer.

De berörda myndigheterna fick i uppdrag att ta fram effektiva åtgärder för att stimulera turismen under andra halvåret för att nå turistmyndighetens mål att attrahera 10 miljoner utländska turister i slutet av 2022.

Dessutom var Center for Covid-19 Situation Administrations (CCSA) nyligen godkända förlängningar av visumperioden också i linje med regeringens policy att välkomna fler turister.

Enligt godkännandet skulle viseringsfrihetsperioden förlängas från 30 dagar till 45 dagar och Visa vid ankomst (VOA) skulle också förlängas från maximalt 15 dagar till 30 dagar, med verkan från oktober 2022 till mars 2023.

Närstående myndigheter, inklusive inrikesministeriet, utrikesministeriet och immigrationskontoret, beordrades att genomföra och gå vidare med CCSA-resolutionen i det ytterligare steget.

"Regeringen letar efter sätt och överväger olika åtgärder för att överensstämma med den inhemska och internationella situationen för att stimulera och återuppliva turismen och andra relaterade industrier samtidigt som de följer implementeringen av folkhälsoåtgärder," tillade Anucha.

TPN noterar att visumförlängningsperioderna ännu inte hade lagstiftats i Royal Gazette och inte var officiella, utan något fastställt datum för när detta skulle ske.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.