Kamalabor går med i evakueringsövningen för tsunamin

Kamala –

Kamalabor deltog i en tsunami-evakueringsövning denna vecka.

Igår (24 augustith) evakueringsövningen för tsunamin hölls vid Kamala Beach. Borren lanserades av Kathu-distriktschefen Siwat Rawangkun. Lokala invånare, studenter och statlig personal anslöt sig till övningen.

Mr. Siwat berättade för The Phuket Express, "Kamala är kopplat till havet där vårt samhälle skadades av en stor tsunami för många år sedan. Vi måste förbereda oss och vara redo för alla situationer. Övningen igår startade från en Table Top Exercise (TTX) innan evakueringen.”

Jutha Dumluck, chefen för Tambons administrativa organisation, sa till Phuket Express: "Denna evakuering var framgångsrik. I framtiden kanske vi gör övningen på natten också eftersom fler turister kommer under högsäsong. Hotelloperatörer och turister kommer att bjudas in att delta i evakueringsövningen.”

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.