Thailands författningsdomstol beordrar general Prayut att avbryta sitt uppdrag som Thailands premiärminister med omedelbar verkan

Bangkok -

Den thailändska författningsdomstolen röstade onsdagen den 24 augusti för att beordra general Prayut Chan-O'Cha att avbryta sina plikter som premiärminister tills domstolens avgörande om hans åttaåriga mandatperiod har fattats.

Enligt lokala medier röstade justitieutskottet ja med 5 mot 4 i beslutförheten i morse. Beslutet träder i kraft omedelbart tills domstolen dömer, då processen förmodligen kan ta cirka en månad eller mer.

Debatten är över om Prayut har överskridit sin åttaårsperiod. Motståndare hävdar att han har gjort det, med tiden sedan han tog över under en kupp 2014. Prayut och regeringen hävdar att han inte har gjort det, eftersom den nuvarande konstitutionen blev klar 2017 och Prayut inte var premiärminister innan dess. Författningsdomstolen har gått med på att diskutera frågan och avbryta Prayut från att arbeta tillfälligt under denna period.

Under tiden kommer vice premiärminister Prawit Wongsuwan att fungera som tillförordnad premiärminister.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.