Phukets största berättelser från förra veckan: holländsk man som illegalt fångar fisk i nationalparken arresterad, polis dömd till 25 års fängelse och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 15 augusti 2022 till söndagen den 21 augusti 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  Festivalen är alltid en stor hit bland lokalbefolkningen och turister.
  Detta var efter nationell upprördhet på thailändska sociala medier, även om många utländska läsare var mer balanserade i sina svar.
Phukets viceguvernör Arnuparp Rodkwan Yodrabam sa till The Phuket Express, "Vi kommer att hitta en lösning på det här problemet så snart som möjligt och kolla massagebutikerna för att se om de uppfyller kraven.
Beställningen riktar sig till personer som kör motorcyklar och bilar utan ett korrekt thailändskt eller internationellt körkort specifikt för det fordonet. 

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.