Phukets turistpolis varnar för uthyrning av motorfordon utan ordentliga licenser

Phuket -
Phukets turistpolis har utfärdat en varning om hyrbilar utan korrekt körkort.

I varningen står det: "Ägaren eller föraren av ett motorfordon som låter någon utan vederbörligt körkort köra ett fordon kommer att få böter på högst 2,000 XNUMX baht."

"Förare (Hyrestagare) utan giltigt körkort ska dömas till fängelse i högst 1 månad." Ordern fortsatte.

Beställningen riktar sig till personer som kör motorcyklar och bilar utan ett korrekt thailändskt eller internationellt körkort specifikt för det fordonet. Beställningen betonade att licensen specifikt måste tillåta den typ av fordon som körs och inte vara en allmän licens, särskilt för motorcyklar.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.