Lokala massageförsäljare i Phuket protesterar mot utländska investerare som påstås driva butiker till mycket lägre priser

Phuket -

Ett 80-tal lokala massageförsäljare i Phuket protesterade vid Phukets stadshus och klagade över massagebutiker som påstås investeras i av utlänningar som arbetar med mycket lägre priser, vilket skadar deras verksamhet.

Protesten i går morse (19 augustith) leddes av Mr. Tansiwit Klaichaem från lokala massageförsäljareföreningar. De lämnade in ett brev till Phukets guvernör.

Tansiwit berättade för The Phuket Express, "Det finns en massagebutikskedja som har investerats i av utlänningar men som drivs av thailändare. De har många butiker i Phuket, alla i huvudsak en kopia av varandra. Normalt är priset för en massage i Phuket som överenskommits av lokala massageföreningar cirka 300 baht men denna butiksmassageavgift är endast 150 baht. Detta pris är omöjligt eftersom kostnaden borde vara högre än så. Denna kedja deltar inte i lokala föreningar och har vägrat lyssna på oss. Så nu måste vi gå till en högre auktoritetsnivå.”

"Andra lokala massagebutiker som har stängts under Covid -19-pandemin kan inte öppna igen eftersom de inte har råd att arbeta med det låga priset. Andra lokala massagebutiker som öppnas nu har också färre kunder eftersom de alla använder massagebutikerna i lägre priskedja.”

Phukets viceguvernör Arnuparp Rodkwan Yodrabam sa till The Phuket Express, "Vi kommer att hitta en lösning på det här problemet så snart som möjligt och kontrollera massagebutikerna för att se om de uppfyller kraven. Det är oklart om kedjan gör något olagligt vid det här laget och kommer att behöva ytterligare utredning, men eftersom de upprör många människor lokalt och orsakar oro måste en fredlig lösning och kompromiss hittas mellan de olika parterna.”

Namnet på kedjan hölls undan i väntan på den fortsatta utredningen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.