Thailändsk polis överväger "underlag" för att begränsa antalet pickup-passagerare i baksäten och lastbädd

Bangkok -

Den kungliga thailändska polisen överväger att utfärda en trafiklag om högst tre passagerare som får sitta i baksätena på en pickup och högst sex passagerare får sitta i en lastflak.

Polisgeneral Damrongsak Kittipraphat, den biträdande nationella polischefen, uppgav under en vägtrafikkonferens fredagen den 19 augusti att den kungliga thailändska polisen är i diskussion med Department of Land Transport för att anta en underlag för lastbilsanvändare och passagerare enligt samma vägtrafiklag (nr 13) som beordra alla passagerare i fordon att bära säkerhetsbälte under hela resan, för att träda i kraft den 5 september.

Utkastet kommer att förbjuda mer än tre passagerare från att sitta i baksätena på pickupbilar för säkerhets skull, eftersom de flesta av dem inte hade korrekta säkerhetsbälten. Dessutom kommer antalet passagerare som sitter i pickupens lastbädd att begränsas till högst sex personer, och att sitta baktill kommer att vara starkt förbjudet.

"Utkastet kommer att vara klart senast den 5 september. När utkastet väl är klart skulle det inkluderas i regeringens beredningsutskott. När de genomfördes som lag skulle myndigheterna informera allmänheten igen. Om någon upptäcks som överträdelse kan varningar eller böter utfärdas, beroende på fall.” Biträdande chefen tillade.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/