Covid-19-läkemedel ska vara klara för offentlig distribution på apotek över hela landet i Thailand från september och framåt

FOTO: Covid-19 Center

Bangkok -

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) har beviljat tillstånd till apotek över hela landet att distribuera Covid-19-läkemedel för hemisolerade patienter, med start den 1 september.

CCSA talesman Dr. Taweesilp Visanuyothin berättade för Associated Press efter CCSA:s generalmöte i eftermiddags, den 19 augusti, att folkhälsoministeriet hade påskyndat processen för Covid-19 läkemedelsregistrering för allmänt bruk medan den statliga läkemedelsorganisationen (GPO) hade förberett behandlingen läkemedel för distribution till allmänheten.

Enligt talespersonen inkluderar de tillgängliga Covid-19-läkemedlen i lager 5 miljoner tabletter av Favipiravir, 6.76 miljoner av Molnupiravir och 3.8 tusen av Remdesivir, och mängden är tillräcklig för lokal distribution.

Från den 1 september och framåt skulle sjukvården utanför folkhälsoministeriet kunna köpa läkemedel och apotek över hela landet skulle kunna distribuera läkemedel till patienter enligt recept. Sjukvårdsenheter under Folkhälsoministeriet skulle kunna genomföra läkemedelsupphandling från och med den 1 oktober för myndighetens behov.

När det gäller upphävandet av nöddekretet och upplösningen av CCSA i oktober sade premiärministern och talespersonen gemensamt att frågorna för närvarande behandlas i CCSA-kommittén och att beslutet ännu inte har fattats vid dagens möte, trots motstridiga rapporter i media.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/