Mer än fyra miljoner utländska turister har anlänt till Thailand sedan hela landet öppnade igen i januari, rapporterar Thailands turistmyndighet

Nationella -

Thailands turistmyndighet (TAT) onsdagen den 17 augusti rapporterade att det totala antalet utländska turister som anländer till Thailand har nått fyra miljoner sedan hela landet öppnade igen den 1 januari.

TAT-guvernör Yuthasak Supasorn berättade för pressen att efter att regeringen hade lättat på sina åtgärder och registreringar för utländska turister i januari, rapporterades det att totalt 4,015,504 1 16 turister hade besökt landet från XNUMX januari till XNUMX augusti, vilket återspeglar en gradvis förbättring av turismen. industri.

"TAT förväntade sig att den 31 augusti skulle antalet utländska turister nå 4.5 miljoner människor och cirka 40,000 XNUMX+ människor skulle anlända till landet per dag", tillade guvernören.

TAT har hållit sitt mål på 10 miljoner utländska turister till 2022, med ett förväntat antal utländska turister på minst 1 miljon per månad mellan augusti och september. En genomsnittlig ökning på 1.5 miljoner människor per månad förutspås också under fjärde kvartalet, från oktober till december.

Intäkter från internationella turister förväntas också uppgå till 625.8 miljarder baht under 2022, medan den inhemska marknaden förväntas vara 160 miljoner människor för kvartalsperioden, vilket genererar cirka 656 miljarder baht i intäkter, vilket leder till ett totalt mål för turistintäkterna, från utländska och thailändska turister, på 1.2 biljoner baht.

Enligt TAT är de fem bästa nationaliteterna som reste till Thailand från 1 januari till 16 augusti Malaysia med 526,051 395,025 personer, följt av Indien med 218,043 213,523, Laos PDR med 193,003 XNUMX, Singapore med XNUMX XNUMX och Storbritannien med XNUMX XNUMX.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/