Mahout dör efter att ha blivit attackerad av en elefant i Phang Nga

FOTO: MGR Online

Phang Nga –

  En mahout, som är en elefanttränare, dog och fick fruktansvärda sår på sin bål efter att ha blivit attackerad av en elefant i Phang Nga.

Räddningstjänsten underrättades om händelsen i går (17 augustith) i Baan Nai Yan, Tha Yoo-distriktet, Takua Thung-distriktet.

De anlände till platsen för att hitta kroppen av Suppachai Wongfade, 32. Han hade fått betydande skador på sin bål. Han var ägare till den 20-åriga elefanthanen som heter Pong Pang.

Elefanten sköts med bedövningsmedel 500 meter från platsen av personal från Phang Nga Live Stock Office och en annan lokal mahout.

Det fanns inga vittnen till händelsen direkt och det var oklart vad som hade hänt. Mr Suppachai hade enligt uppgift varit en erfaren mahout och hade arbetat med Pong Pang i många år. En utredning av Live Stock Office skulle genomföras i samarbete med brottsbekämpande tjänstemän efter händelsen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.