Skadad utländsk besättningsmedlem på liberianskt lastfartyg räddad till Phuket

Phuket -

  En skadad utländsk besättningsmedlem på ett liberianskt lastfartyg har räddats och förts till Phuket.

Royal Thai Navy Region 3 baserad i Phuket rapporterar att de underrättades om incidenten från lastfartyget "Oracle", ett liberianskt nationellt lastfartyg den 16 augustith. En manlig besättningsmedlem hade skadats med ett svårt sår på sin högra arm, även om orsaken till skadan inte offentliggjordes.

Lastfartyget låg 450 kilometer väster om Phuket Island. Fartyget ändrade sin destination tillbaka till Phuket igår (17 augustith).

Royal Thai Navy anlände nära fartyget, 46 kilometer från ön. Den skadade mannen fördes med en kran till marinens fartyg innan han fördes till ett sjukhus på ön.

Hans tillstånd var inte klart vid presstillfället.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.