Utlänningar som kommer till Thailand för att röka marijuana i fritidssyfte avråds starkt, säger folkhälsoministern

FOTO: Manager Online

Nationella -

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul lovade att marknadsföra Thailand som en ledande marijuanamarknad för medicinska ändamål och avskräcka utländska turister som hade som mål att besöka landet för rekreationsändamål.

Ministern gav en intervju med utländsk press onsdagen den 17 augusti att ministeriet förväntade sig att marijuanamarknaden i Thailand skulle generera cirka 1.5 miljarder USD i tidiga intäkter och skulle växa 2-3 gånger högre efter det första året av avkriminaliseringen.

Han upprepade också att Thailand skulle fokusera på cannabis och hampa endast för medicinskt bruk och för närvarande inte främjar rekreationsanvändning. Utländska turister som planerade att besöka landet bara för att röka växten blev därför avskräckta.

"Så att säga att marijuana i Thailand är gratis och kan rökas var som helst är falska nyheter. Det är inte sant. Och vi välkomnar inte sådana turister. Vi skulle hellre vilja att turister kommer till Thailand och uppskattar vår kultur och traditioner och ser det vackra i vårt land”, sa Anutin.

Emellertid kan rekreationsändamål införas i framtiden när folk till fullo förstår användningen av marijuana, tillade ministern.

Dessutom har landets cannabispolitik också lockat intresse från Malaysia, vilket är för närvarande studera användningen av cannabis för medicinska ändamål. Ministern är också planerad att diskutera frågan med den malaysiske folkhälsoministern vid ASEAN:s hälsoministermöte nästa vecka.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/