Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) diskuterar att tillkännage Covid-19 som smittsam sjukdom under övervakning på fredag

FOTO: Covid-19 Center

Bangkok -

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) planerar att diskutera möjligheten att tillkännage Covid-19 som en smittsam sjukdom under övervakning vid nästa möte fredagen den 18 augusti.

General Supot Malaniyom, generalsekreterare för National Security Council (NSC), berättade för pressen på torsdagen att CCSA-kommittén skulle överväga folkhälsomyndighetens förslag att förklara Covid-19 som en smittsam sjukdom under övervakning.

Dessutom skulle mötet komma ikapp med återöppning av gränser vid flera kontrollpunkter i hela landet efter att de hade återopererats i mer än en månad. Vaccin- och läkemedelsdistributionerna skulle också diskuteras vid fredagens möte.

På frågan om CCSA skulle upplösas senast den 1 oktober om sjukdomen kategoriseras som en smittsam sjukdom under övervakning, sade General Supot att det skulle bero på situationen trots lättnadsmeddelandet.

"Om nödvändigt måste exklusiva lagar och förordningar fortfarande implementeras för att kontrollera och förhindra spridningen av sjukdomen," tillade chefen.

Dessutom verkade General Supot dra slutsatsen att det inte fanns några planer på att släppa det impopulära nöddekretet, på plats sedan april 2020, vid denna tidpunkt. Kritiker hävdar att dekretet används för att stoppa potentiella prodemokratiska protester, men regeringen hävdar att dekretet behövs för administrativa relaterade förfaranden som en del av Covid.

Slutligen sade generalen också att Thailands turistmyndighet inte officiellt hade trätt fram vid veckans möte för att föreslå utökade nattlivstimmar i vissa turistområden och tillade också att detta var diskutabelt om det var jurisdiktionen för CCSA-annonsen kan behöva gå igenom en formell process för att bli laglig. Det var dock möjligt att det kunde bli ett sent tillskott.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/