Tio dagars årlig Phuket Por Tor-festival pågår

Phuket -

Den årliga thai-kinesiska Phuket "Hungry Ghost" eller Por Tor-festivalen hålls till den 26 augustith i Phuket Town.

En stor festival hålls normalt vid Bang Naew Chinese Shrine på Phuket Road i Talad Yai nära Saphan Hin.

Igår kväll (16 augustith) Phukets guvernör Narong Woonciew och Phukets kommun borgmästare Mr. Saroj Angkanapilart har officiellt lanserat festivalen.

Phukets guvernör Narong sa vid öppningen för publiken: "Festivalen syftar till att stödja kulturell turism, ekonomin och lokala samhällen. Det finns många traditionella Phuket matstånd, traditionella shower, konserter, lokala produkter och mer vid evenemanget. Kom gärna för att gå med på festivalen."

Festivalen Phuket Por Tor (Hungry Ghost) började med en parad i Phuket Town.

Den thai-kinesiska Hungry Ghost lokala traditionen i Phuket har börjat.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.