UPPDATERING: Holländsk man greps i Phuket för olaglig fiskfångst i Krabi nationalpark

Phuket -

En holländsk man har gripits i Phuket efter att han olagligt fångat fisk i Krabis nationalparkområde förra veckan.

Vår tidigare historia:

En utlänning fångades på sociala medier som påstås fånga papegojfisk i ett nationalparkområde i Krabi. Videon hade först uppmärksammats på TikTok och sedan delats allmänt av "upprörda" thailändare.

En utländsk man som påstås fånga fisk olagligt i en nationalpark i Krabi har lagt ut en ursäkt på sociala medier, enligt flera thailändska nyhetsmedier.

Nu till vår uppdateringte:

Naturresurs- och miljöminister Varawut Silpa-archa skrev på sin Facebook följande i morse.

Igår (15 augustith) klockan 3 har poliser arresterat Roslan Benedia från Nederländerna. Han greps i Phuket.

Roslan erkände att han hyrde en båt från Phi Phi Don Island till Phi Phi Lay Island den 9 augustith. Mr. Kritsana var båtkaptenen (kaptenens fullständiga namn tillhandahölls inte av Varawut). Gruppen hade stannat för att fånga fisk och kaptenen och Roslan hävdade att de inte visste att området låg i en nationalpark.

Båda männen fördes till Phi Phi-polisstationen för ytterligare rättsliga åtgärder.

Roslan riskerar att få betydande fängelsestraff och böter, samt utvisning och sannolikt svartlistning enligt stränga miljölagar i Thailand. Det är oklart vad kaptenen kommer att åtalas för vid presstid.

I Roslans online-ursäkt sa han att han var ledsen för händelsen och hävdade också att han inte kände till de strikta lagarna för fiske i nationalparksområden och bad om förlåtelse. Miljöministern har dock enligt uppgift varit rasande över händelsen och har krävt att lagens fulla kraft ska tillämpas på Roslan.

Thailändska sociala medier har också tillbringat en stor del av den senaste veckan "upprörda" över händelsen och lagt bränsle till elden.

TPN media kommer att tillhandahålla ytterligare uppdateringar om den här historien när de blir tillgängliga.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.