Vägen i Phukets gamla stadsdel för att stänga för Por Tor (Hungry Ghost) paraden

Phuket -

En väg i Phuket Old Town Road kommer att stängas tillfälligt för "Por Tor" (Hungry Ghost) paraden i eftermiddag (16 augusti).

Vår tidigare historia:

Den thai-kinesiska Hungry Ghost lokala traditionen i Phuket har börjat.

Phukets kommun har meddelat att Por Tor-paraden huvudsakligen kommer att innehålla röda sköldpaddskakor. Sköldpaddor representerar god hälsa och långt liv medan röd också är färgen på lycka till kineserna.

Paraden startar från Golden Dragon-statyn på Thalang Road och går till – Taew Nam Intersection – Phuket Road – Surin Circle (klocktorn) – Bang Naew Intersection – Bang Naew Shrine (håller Por Tor-ceremonin)

Thalang Road i Phukets gamla stadsdel kommer att vara tillfälligt stängd (från korsningen nära postkontoret till Taew Nam-korsningen) från 4:00 till 6:00

I år kommer festivalen att hållas från och med den 16 augustith till augusti 26th . Det kommer att finnas många traditionella Phuket matstånd, traditionella shower, konserter, lokala produkter och mer.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.