Phuket-polis dömdes till 25 års fängelse efter att ha skjutit nudelförsäljare i Patong 2021

Patong, Phuket –

En polis från Phuket har dömts till 25 års fängelse efter att ha skjutit en nudelförsäljare i Patong i februari förra året, 2021.

Vår tidigare historia:

Poliskorpral Pornthep Channarong, 25, ska ha berättat för polisen att han var kraftigt berusad när han gick ut för att fira sin förflyttning och enligt uppgift sköt säljaren Aroon Thongplub.

Idag (16 augusti) har Phukets provinsdomstol läst domen och gått med på att den tilltalade, Pornthep, hade för avsikt att döda en annan person. Straffet är 33 år och fyra månaders fängelse.

Den tilltalade ska inom 20 år betala ersättning till offret på totalt 7,992,500 XNUMX XNUMX baht.

Den tilltalade har dock gett domstolen ett gott samarbete. Straffet har sänkts till 25 år och fyra månaders fängelse med 1,000 7,992,500 baht i böter och att betala ersättning till offret på XNUMX XNUMX XNUMX baht.

TPN media noterade att offret har blivit permanent invalidiserat efter händelsen och inte kan gå.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.