Thai-kinesisk Hungry Ghost lokal tradition i Phuket är på gång

Phuket -

Den thai-kinesiska Hungry Ghost lokala traditionen i Phuket har börjat.

Lanseringen av den årliga ceremonin hölls i går (14 augustith) på andra våningen på Tessaban 1 Market eller Ban San Market på Ranong Road i Phuket Town. 'Por Tor Kong' som är 'Por Tors gud' eller 'The King of Hell' placerades vid ceremonin.

Festivalen kallas "Por Tor" i Phuket men är välkänd av utlänningar som "Hungry Ghost". Thai-kineser i Phuket tror att förfäders andar släpps tillbaka till jorden för att besöka sina släktingar och familjer under denna tid på året i månkalendern.

En av de viktigaste erbjudandena för deras förfäder är röda sköldpaddskakor. Sköldpaddor representerar god hälsa och lång livslängd medan röd också är färgen på lycka till kineserna.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.