Thailändska sociala medier "upprörda" över att utländsk man påstås fånga fisk illegalt i nationalparken

FOTO: MGR Online

Krabi –

En utlänning fångades på sociala medier som påstås fånga papegojfisk i ett nationalparkområde i Krabi. Videon hade först uppmärksammats på TikTok och sedan delats allmänt av "upprörda" thailändare.

Videoklippet hade blivit viralt på sociala medier den här veckan men det raderades senare från originalkällan, som såg ut att ha laddats upp av den utländska mannen själv. Berörda tjänstemän har redan utrett frågan.

Papegojfisken är inte ett skyddat marint djur men alla marina djur får inte fångas i nationalparkens områden.

Lokala fiskare sa att när de av misstag fångade papegojfisk släppte de tillbaka dem till havet. De är inte kända för mat.

Sophon Thongee, generaldirektör för Department of Marine and Coastal Resources, uppgav att en fullständig utredning pågick och att handlingen var "oacceptabel". Naturresurs- och miljöminister Varawut Silpa-archa ska också ha varit "rasande" över nyheterna och bad att alla resurser skulle samlas för att arrestera och åtala den utländska mannen i videon.

Sophon tillade att den fortfarande oidentifierade utländska mannen också hade huggit en havsål i videon, vilket han sa var en grym handling.

Den thailändska fiskebåtskaptenen som användes för videon har enligt uppgift identifierats och håller på att intervjuas, avslutade Sophon.

Utlänningen kan riskera upp till fem år i ett thailändskt fängelse enligt strikta nationalparklagar, samt höga böter och hot om att bli utvisad och svartlistad efteråt.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.