Grattis på mors dag och grattis på födelsedagen till drottningmodern från Pattaya News/TPN National

Nationella -

I Thailand firas Mors dag årligen den 12 augusti för att fira födelsedagen för Hennes Majestät Drottning Sirikit, alla thailändares moder.

Född den 12 augusti 1932, mamma Rajawongse (MR) Sirikit Kitiyakara var den äldsta dottern till prins Nakhatra Mongkol Kitiyakara och mamma Luang Bua Snidwongse. I år fyller hon 90 år.

För att fira Mors dag i Thailand kommer thailändare att bära blått, Drottningmoderns färg. Offentliga platser och regeringskontor kommer att dekorera sina platser med nationella flaggor, Drottningmoderns personliga flagga och porträttet av Drottningmodern.

Anordnad av regeringstjänstemän kommer en ceremoni som ger allmosor att hållas på morgonen följt av en ceremoni för ljuständning och fyrverkerier över hela landet.

Bland familjer skulle barn traditionellt erbjuda sina mammor jasminblommor som symboliserar moderskap och villkorslös kärlek. De flesta skolor kommer att vara värd för en mors dag-ceremoni för sina elever att visa respekt och tacka sina älskade mammor.

Mors dag är också en tid för familjeåterförening eftersom många thailändska familjer kommer att samlas och ta sina mammor på middag samt för att komma ikapp och njuta av sin tid tillsammans.

Länge leve drottningmodern och glad mors dag från personalen på The Pattaya News/TPN News!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.