500,000 90 räkor släpptes i Phuket för att hedra drottning Sirikits XNUMX-årsdag

Phuket -

Omkring 500,000 90 räkor har släppts ut i Phuket för att hedra drottning Sirikits XNUMXth födelsedag idag (12 augusti) och på mors dag.

I Thailand firas Mors dag årligen den 12 augusti för att fira födelsedagen för Hennes Majestät Drottning Sirikit, alla thailändares moder.

Evenemanget lanserades av Phukets viceguvernör Pichet Panapong och Phuket Fisheries Office Chief Mr. Sitthiphon Mueangsong vid Mudong Canal i Wichit.

Herr Sitthiphon sa: "Varje mors dag den 12 augustith vi håller marina utsläppsaktiviteter för att hedra Hennes Majestät Drottning Sirikit. Samtidigt har vi ökat antalet marina liv i miljön för att balansera ekosystemet. I år har vi släppt ut 500,000 XNUMX räkor.”

Massstrandstädning hölls denna vecka för att hedra drottning Sirikits 90 årth födelsedag den 12 augustith.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.