Kata Beach i Phuket kommer att bli en "surfstad"

Phuket -

Turistoperatörer i Phuket är redo att pressa Kata Beach att bli en "surfstad".

Ms. Kanokkorn Pattarawanee, en kommittémedlem i Phuket Tourism Association sa till The Phuket Express, "Kata Beach och Karon Beach är kända för turister som gillar att leka i vågorna och njuta av en lugn atmosfär. Speciellt Kata Beach har varit ett paradis för surfare under de senaste 30 åren. Trots det är antalet turister som har besökt Kata Beach fortfarande mindre än Patong. Vi förväntar oss fler turister under högsäsong i slutet av året.”

"De flesta av surfarna är utlänningar men nu är fler thailändare också intresserade av att surfa. Kata Beach har kallats den bästa stranden för surfing i Phuket. Platsen är lämplig för alla nivåer av surfing. Många surfoperatörer finns på Kata Beach. Surfingevenemang har hållits i många år. Dessa evenemang är viktiga för att driva Kata Beach att vara "Surf City" minst två gånger om året." Kanokkorn uppgav.

Herr Komsan Sangkaew, en surfoperatör, sa till Phuket Express, "Kata Beach har vacker sand med skuggor från träd längs stranden och många storlekar av vågor, Kata Beach ligger 17 kilometer från Phuket Town. Det finns många hotell, resorter, restauranger och barer i närheten.”

Phuket Beach Festival 2022 kommer att hållas från den 23 augustird till augusti 28th, 2022 på Kata Beach för att locka fler turister under den gröna säsongen (monsunsäsongen).

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.