Phuket för att hålla traditionellt Baba-bröllop med parad

Phuket -

Ett årligt Phuket traditionellt Baba-bröllopsevenemang och parad kommer att hållas i Phukets gamla stadsdel för att stärka lokal turism nästa månad.

Phukets viceguvernör Amnuay Pitsuwan sa till Phuket Express: "I år kommer Baba-bröllopet att hållas den 3 septemberrd till september 4th i Phukets gamla stadsdel i Talad Yai-distriktet. Evenemanget syftar till att stödja kulturturism och att stärka den lokala ekonomin.”

Phukets kulturchef Jantana Sittipan berättade för Phuket Express, "Eventet kommer att startas med en parad av Baba-bröllopet från Pearl Hotel till Phang Nga Road till Phuket Road och avslutas vid Thalang Road."

”Kulturministern Ittiphon Khunplome kommer officiellt att lansera evenemanget. Det kommer att finnas många traditionella thailändska-kineser i bröllopsevenemanget med många lokala Phuket-matprodukter. Vänligen kom och gå med i evenemanget”, tillade Mrs. Jantana.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.