En enorm valhaj hittades död i Krabi

Krabi –

En enorm valhaj hittades död nära en ö i Krabi.

Valhajen hittades död på en strand nära en resort vid Lanta Yai Island i Lanta Island-distriktet i går (9 augusti). Royal Thai Navy och personal från Marine Resources and Andaman Coastal Research Center gick till platsen.

Valhajen är 7.3 meter lång och vägde 2.5 ton (2,500 XNUMX kg). Valhajen hade börjat sönderfalla. Det fanns inga tecken på skador från fiskeutrustning.

Somboon Kangrang, resortchefen, sa till The Phuket Express, "Den döda valhajen hade sköljt upp på stranden nära resorten innan jag ringde tjänstemän."

En berömd lokal dykare vid namn Gai Tong sa till The Phuket Express, "Det kan vara samma valhaj som vi ofta såg nära Phi Phi Island och Lanta Island. Under de senaste tio dagarna har vi inte sett det."

Personalen tog några prover från valhajen för vidare undersökning. Valhajen begravdes i närheten.

TPN noterade att valhajar mestadels finns i Andamansjön. Det är ett skyddat marint djur eftersom det är i fara för utrotning. För fiskare är en valhajs död en stor förlust för havet eftersom valhajen representerar rikliga marina resurser.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.