UPPDATERING: Phuket restaurangägare bötfällde 1,000 XNUMX baht för att inte tydligt visa matpriserna

Phuket -

  En ägare till en restaurang i Phuket Town bötfälldes med 1,000 XNUMX baht för att inte tydligt visa matpriserna på en meny.

Vår tidigare historia:

Turister har enligt uppgift klagat över matpriserna på en lokal berömd gammal restaurang i Phuket Town, men ägaren har också svarat och sagt att på grund av stigande priser på ingredienser och stora portioner är mängden rimlig.

Tjänstemän från Phuket Office of Commerce igår (8 augustith) inspekterade restaurangen efter klagomålen som hade blivit virala i sociala medier förra veckan.

Restaurangens namn är "Go Song Kon Boran" (Go Song Ancient Man) och ägaren och kocken heter Mr. Boonsert Jongraksawitta (Go Song).

Go Song förklarade för tjänstemannen om problemet, "Det var 11 personer, nio var vuxna och två barn. De beställde 11 rätter varav de flesta var skaldjur i stora mängder. Jag hade redan pratat med kunderna om matpriser och att de är beroende av råvaror som jag köpt från marknader som nu är dyra och alltid annorlunda. Jag använder stora portioner skaldjur och storleken på rätterna beror på antalet kunder.”

Go Song har dock bötfällts med 1,000 XNUMX baht för att inte tydligt visa priser för kunderna. Go Song måste visa matpriser på menyn, enligt handelstjänstemän.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.