Phuket förväntar sig 150,000 7.5 fler indiska turister i år som genererar mer än XNUMX miljarder baht efter roadshow i Indien

Phuket -

Phuket förväntar sig fler indiska turister som kommer att generera mer än 7.5 miljarder baht i år, 2022, efter en nyligen genomförd roadshow i Indien, enligt relevanta tjänstemän.

Vicepresidenten för Phuket Provincial Administration Organisation (PPAO) Arnuparb Wechwanichsanong sa till Phuket Express: "PPAO och Phuket Turism Association gick till roadshowturismmarknadsföringsevenemanget i Indien från den 1 augustist till augusti 6th, 2022. Händelsen markerade 75-årsdagen av förbindelserna mellan Thailand och Indien.”

“Indiska turister är Phukets främsta turistmarknad. Från maj i år till nu har det varit 87,292 40 indiska turister som har besökt Phuket. Det går mer än XNUMX direktflyg per vecka från Indien i New Delhi, Mumbai och Bangalore,” förklarade Arnuparb.

"Vi är nöjda med denna roadshow. Omkring 250 turistoperatörer i Indien är intresserade av Phuket. Från och med nu och fram till slutet av detta år kommer det att finnas minst 150,000 7.5 indiska turister som besöker Phuket, vilket kommer att generera minst XNUMX miljarder baht”, tillade Arnuparb.

Arnuparb uppgav att den genomsnittliga indiska turisten stannade 5-6 dagar för närvarande och spenderade cirka 50,000 XNUMX baht under den perioden totalt.

Arnuparb sa också att roadshowen hade fastställt att ett betydande behov för indiska turister i Phuket var mer vegetarisk mat, särskilt på hotell, eftersom många indier inte äter kött. Dessutom sågs det som en prioritet på hotellen att lägga till tv-kanaler med indiskt innehåll och språk.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.