Olagliga sammankomster kan riskera kraftigt 2 års fängelse eller böter på 40,000 XNUMX baht, varnar thailändsk polis

FOTO: iLaw

Nationella -

Den kungliga thailändska polisen varnade måndagen den 8 augusti allmänheten för stora sammankomster och mingel eftersom de kan riskera 2 års fängelse eller böter på 40,000 19 baht för att ha brutit mot reglerna för att förhindra spridning av Covid-XNUMX.

Polisens biträdande talesman Krissana Pattanacharoen avslöjade att kommissionär Suwat Chaengyodsuk instruerade de officiella myndigheterna i landet att inspektera högriskområden och övervaka aktiviteter som inkluderar stora sammankomster.

Om de upptäcks kan myndigheterna förbjuda sådana aktiviteter om de inte hade tillstånd från Bangkoks guvernör, provinsguvernörer eller provinsförvaltningarna, enligt regeringens senaste utgåva om att förbjuda sammankomster och stora sammankomster och mingel som orsakar Covid-19.

Detta inkluderar fredliga sammankomster av prodemokratiska demonstranter, tillade den biträdande talespersonen. Demonstrationerna måste dock anmälas och måste godkännas av BMA eller regeringstjänstemän från och med i augusti.

Om inte, kan arrangörerna åtalas för brott mot lagen om offentlig förvaltning i nödsituationer med maxböter på 2 års fängelse och/eller böter på 40,000 XNUMX baht. Trots detta insisterade Krissana på att regeln inte var utformad specifikt för att begränsa yttrandefriheten eller protester utan snarare för att säkerställa att alla var friska och för att stoppa Covid.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.