Kambodja kommer att utvisa nigeriansk återställd-monkeypox-patient som flydde från Thailand och förbjuda hans återresa i tre år

Kambodja -

Kambodjas myndigheter kommer att utvisa en nigeriansk återställd Monkeypox-patient till sitt hemland och kommer att förbjuda honom att återinträda i landet i tre år, rapporterade kambodjansk immigration söndagen den 7 augusti.

Den 27-åriga patienten hade flytt från Thailand till Kambodja i väntan på ett bekräftat resultat av Monkeypox den 22 juli. Han tillfångatogs i en lägenhet i Phnom Penh dagen efter och fördes till Khmer-sovjetiska vänskapssjukhuset för behandling.

Från och med lördagen den 6 augusti återhämtade sig mannen och skrevs ut från sjukhuset. Däremot kommer han att få inreseförbud i landet i tre år. Han anses också vara det första och enda importerade appoxfallet i Kambodja.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.