Thailands folkhälsoministerium kommer att tillkännage uppmjukning av Covid-19 Coronavirus som smittsam sjukdom under övervakning senast den 1 oktober

Nationella -

Thailands folkhälsoministerium planerar att tillkännage Covid-19 Coronavirus som en smittsam sjukdom under övervakning i landet senast den 1 oktober.

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul avslöjade för pressen måndagen den 8 augusti att ministeriet skulle föreslå en omkategorisering av Covid-19 från en farlig smittsam sjukdom till en smittsam sjukdom under övervakning till kommittén för smittsamma sjukdomar senast den 1 oktober.

Och från och med den 1 september kommer Covid-19-patienter att kunna söka Covid-19-läkemedel på sjukhus i hela landet utan registrering eller procedurer från Folkhälsan. Ministern betonade också tillräckliga medicinska förnödenheter och ett effektivt stödsystem var tillgängligt för infektionerna.

"Lättnad till en smittsam sjukdom under övervakning kommer att föreslås för den akademiska kommittén och smittsamma sjukdomskommittén. Den borde vara effektiv från den 1 oktober och framåt”, sa Anutin.

Samtidigt påminns allmänheten om att leva med Covid-19 på ett säkert sätt under de förebyggande åtgärderna trots lättnadsmeddelandet i framtiden.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/