Sjuårig flicka dör av ett skott efter att en nioårig pojke av misstag öppnade eld i Rassada, Phuket

Rassada –

En sjuårig flicka dog av ett skott efter att en nioårig pojke av misstag öppnade eld mot ett hus i Rassada.

Phukets polischef överste Sarawut Chooprasit berättade för Phuket Express idag (8 augusti)th), "Under helgen fick vi besked från ett sjukhus om att en sjuårig flicka dog av en skottskada."

”Den nio år gamla pojken, som är hennes släkting, öppnade av misstag eld i sin släktings hus där en ceremoni för ett nytt hus hölls på första våningen. Pojken och flickan lekte på andra våningen i ett sovrum.”

"Pojken hittade en pistol i en förvaringslåda. Han trodde att det var en leksakspistol. Han riktade pistolen mot flickan och tryckte sedan på avtryckaren. Kulan träffade flickans vänstra bröst och flickan dödförklarades senare.”

"Pojken har inte stått inför rättsliga åtgärder i det här fallet eftersom han är under 12 år och det var en tragisk olycka. Flickans familj vill inte heller ha några ytterligare rättsliga åtgärder eftersom de är anhöriga.”

Phuket-polisen kommer inte att driva några anklagelser mot föräldrarna för innehav av vapnet och det var inte omedelbart klart om vapnet ägdes lagligt eller varför det inte var låst och säkrat.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.