Österrikisk man med 12 arresteringsorder greps i Phuket för att ha varit inblandad i droger och bedrägerier

Phuket-

En österrikisk man med 12 arresteringsorder har gripits i Phuket efter att ha varit inblandad i droger och bedrägerier i Österrike.

Phukets immigrationsbyrå rapporterade att de har arresterat David, 37, en österrikisk medborgare. Immigration undanhöll hans efternamn. Han är en efterlyst misstänkt från Österrike där han påstås ha varit olagligt inblandad i droger, bedrägerier och innehav av illegala vapen.

Totalt har 12 arresteringsorder utfärdats för honom sedan maj i år. Hans österrikiska pass hade dragits in i december förra året och den österrikiska ambassaden informerade Thailand om att leta efter honom.

Mr. David reste in i Thailand den 7 junith i år och registrerade sin bostadsadress i Phuket. Poliserna fann till slut att han bodde på en bostadsrätt i Rawai. Han greps medan han lärde sig thaiboxning och han kommer att skickas tillbaka till Österrike.

Det var oklart hur David kunde ta sig in i Thailand med ett indraget pass och om han hade ett annat pass eller dubbelt medborgarskap. Immigrationen tog inte direkt upp denna fråga.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Det gick inte att hitta abonnenten, den har förmodligen redan tagits bort. Inga ytterligare åtgärder krävs.

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.