UPPDATERING: Phukets nattklubb där dödsskjutning ägde rum beordrades att stänga i 30 dagar

Phuket -

  Nattklubben där en dödsskjutning ägde rum tidigare i veckan har beordrats till 30 dagars stängning.

Våra tidigare berättelser:

En 35-årig nattklubbsvakt i Phuket har åtalats för mord efter ett väpnat bråk med en klubbbesökare tidigare i veckan.

En ägare till en nattklubb där en dödsskjutning ägde rum tidigare i veckan måste träffa relevanta myndigheter innan ytterligare åtgärder vidtas, sade Phukets viceguvernör.

UPPDATERA BERÄTTELSE:

Ordern har utfärdats av Phukets viceguvernör Anuparp Rodkwan Yodrabam idag (5 augusti)th).

Herr Boonert Navet som innehar nattklubben som heter 'SOD's licens berättade för polisen dagen för händelsen att nattklubben var på väg att stänga. Det regnade dock och några kunder satt fortfarande fast vid lokalen. Offret och hans vänner hade redan gått ut från nattklubben.”

"Klockan 4:00 såg herr Manas Saeeiew en av nattklubbsvakterna slåss framför nattklubben med offret inblandat. Han försökte stoppa händelsen men offret högg honom med ett svärd. Odd (thailändskt namn), en annan vakt, försökte stoppa offret innan han öppnade eld.”

I ordern stod det: "Nattklubben har öppnat under den lagliga tiden som är från 6:00 till 1:00. Nattklubben släppte in ett skjutvapen i nattklubben och vakten har inget tillstånd för dold bäring, även om pistolen ägdes lagligt. . Bevisen och skälen som Mr Boonlert har gett till poliserna är inte tillräckliga för att undvika stängning.”

"Licensen för nattklubben "SOD" har pausats i 30 dagar från den 5 augustith till september 3rd, 2022." Beställningen avslutades.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.