Thai Tourism Authority kommer officiellt att föreslå nöjesställen förlängning av lagliga öppettider till 4:00 i turistområden som Phuket och Pattaya

Thailand -

 Ministeriet för turism och sport kommer att officiellt föreslå Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) för att nöjeslokalernas öppettider ska förlängas till kl. 4 från och med denna högsäsong i oktober.

Ministern för turism och sport, Phiphat Ratchakitprakarn, uttalade till thailändska medier: "Turism- och sportministeriet kommer att föreslå CCSA att öppettiderna för nöjesställen i turistorter ska förlängas till 4:00 från och med i oktober. Detta beror på att den här tiden på året kommer att vara turismens högsäsong med många turister. Turiststäder som vi har identifierat för denna juridiska förändring är Bangkok, Pattaya, Krabi, Phuket, Koh Samui och Chiang Mai."

"Men förlängningen av öppettiderna kommer att vara i specifika zoner i turiststäder som Bangkok kommer att vara på Khaosan Road, Walking Street i Pattaya och Bangla Road i Patong. Förlängningen skulle inte gälla hela stadsgränsen utan snarare de mest trafikerade nöjeszonerna." Phiphat lade till.

"Vi kommer att föreslå denna idé för CCSA nästa månad. Om de godkänner påbörjas timförlängningen i oktober. Men provinsguvernörerna måste också godkänna." avslutade Phiphat.

TPN noterar att detta bara är ett förslag och är tveksamt om det skulle godkännas efter en den senaste tidens stora nattklubbsbrandshootoutenoch vakt dödande av en kund i tre separata incidenter över hela landet.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.