Thailands folkhälsominister Anutin besöker Phuket och håller seminarietal för att utveckla det offentliga hälsovårdssystemet

Phuket -

  Thailands folkhälsominister Anutin Charnvirakul besökte Phuket igår (5 augustith), håller ett tal vid ett stort seminarium för att utveckla det offentliga hälsosystemet.

På Pamookkoo Resort Phuket anslöt sig mer än 400 läkare och folkhälsotjänstemän till Anutin och doktor Somsak Akksilp, generaldirektör för Department of Medical Services (DMS) i seminariet.

Herr Anutin sa vid seminariet, "Vårt mål är att tillhandahålla de bästa hälsotjänsterna för människor för att utveckla ekonomin och landet. Vi har gjort vårt bästa under Covid-19-pandemin. Fler turister och investerare kommer till Thailand nu som ett resultat av det arbete vi slutfört.”

Doktor Somsak tillade, "Vi är redo för medicinsk utveckling och tjänster för att stödja Thailand med 'smarta sjukhus, 'precisionsmedicin', 'och telemedicin' och 'AI-system. Patienterna är vår främsta oro.”

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.