Thailändska underhållningsarbetare klagar över påstådda illegala utländska arbetare i Phuket

Phuket -

  En representant för underhållningsarbetare skickade ett brev till relevanta tjänstemän för att förtrycka påstådda illegala utländska arbetare.

Herr Prompiriya Thamuppatam, 37, gick till Damrongtham Center Phuket Office (ombudsmannens kontor) med ett brev den 5 augusti, tidigt på eftermiddagen.

Mr. Prampiriya uttalade via brevet, "Det finns många utlänningar som använder turistvisum och arbetar på nöjesställen i Phuket som DJ:s, sångare, musiker, dansare, receptionister, servitörer, servitriser, bartenders och barchefer. De har inga arbetstillstånd. Många av dem har stannat kvar i många år men ingen tjänsteman har kontrollerat dessa frågor. Thailändska arbetare har drabbats av detta eftersom många av oss är arbetslösa och potentiella jobb tillsätts av utlänningar. Vi har inga problem med lagligt anställda, skattebetalande utländska arbetare, men vi har problem med illegala arbetare som tar välbehövliga jobb från thailändska medborgare.”

Direktören för Phuket provinsens arbetskontor, Pichit Singthongkam, sa till The Phuket Express, "Vi kommer att rapportera dessa frågor till relevanta tjänstemän för en utredning."

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.