Thailand rapporterar sitt fjärde bekräftade fall av apkoppor i Bangkok

Nationella -

Thailands fjärde fall av Monkeypox bekräftades vara en thailändsk kvinnlig medborgare, 22, som hade en nära kontakthistoria med en utländsk man på en nöjesplats i Bangkok.

Dr Opas Karnkawinpong, generaldirektören för Department of Disease Control, berättade för Associated Press fredagen den 5 augusti att den kvinnliga patienten regelbundet besökte nöjesställena i huvudstaden en gång i veckan och enligt uppgift hade nära kontakt med en utlänning.

Patienten började få lätt feber den 29 juli men fortsatte att besöka mötesplatserna i samma område med både thailändska och utländska vänner. Följande dag ska hon ha börjat få blåsor på armar och ben innan hon spred sig över hela kroppen, inklusive könsorganen.

Den 22-åriga patienten sökte sedan läkarvård på ett sjukhus i Samut Prakan den 3 augusti. Hennes prover samlades in och testades vid institutionen för medicinska vetenskaper och fakulteten för medicin vid Chulalongkorn University. Resultaten bevisade upptäckten av Monkeypox-viruset torsdagen den 4 augusti.

Hon är nu överförd till Bamrasnaradura Institute of Department of Disease Control för noggrann observation i minst 21 dagar.

Tjänstemän från sjukdomsprevention och kontroll och Bangkoks hälsodepartement genomför hälsoutredningar för att spåra patientens högriskkontakter som är hennes rumskamrater och vänner samt den misstänkta utlänningen som var hennes nära kontakt från platsen.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.