Thailands premiärminister beordrar seriös utredning av "Mountain B"-branden i Chonburi, obduktion av kroppar som äger rum i Bangkok

Chonburi – 

Thailands premiärminister Prayut beordrade idag, den 4 augusti, en seriös utredning om branden på nöjesplatsen "Mountain B" i Sattahip-området i Chonburi under de tidiga timmarna i morse, enligt uppgift har 13 dödats och 34 personer skadats hittills.

Premiärministern uttryckte sina kondoleanser och beordrade relevanta myndigheter att omedelbart ge hjälp och botemedel till de avlidnas och de skadades familjer samt att genomföra en säkerhetsinspektion av nöjesställen i hela landet för att förhindra att det upprepas.

Alla de 13 kropparna, inklusive 9 män och 4 kvinnor, skulle överföras till polissjukhuset i Bangkok i kväll för en obduktion som skulle genomföras i morgon bitti, sa överste Pongsakorn Thitchot från polisens forensiska vetenskapskontor till pressen i eftermiddag.

Obduktionsprocessen skulle ta ungefär en timme per lik. Det förväntas att alla resultat skulle vara klara inom 1-2 dagar och polisen skulle återlämna kropparna till familjerna för en religiös ceremoni så snart som möjligt.

Enligt den inledande utredningen var de flesta av lokalens inre tillgångar totalskadade, inklusive dekorationer, scenutrustning, ljus och ljud samt tak. Brandorsaken är för närvarande under utredning.

Lokalens ägare sa till polisen i förhöret att puben fick sälja och servera alkoholhaltiga drycker enligt folkhälsoriktlinjerna. Lokalens struktur anpassades dock till att vara ett stängt område utan otillåtna tillbyggnader och en ordentlig brandutgång.

De nämnde enligt uppgift att det var ett elproblem igår, så de ringde en elektriker för att fixa belysningssystemet ovanför taket. Polisen skulle sedan fortsätta utredningen om huruvida dessa reparationer var orsaken till branden eller inte.

Alla anställda och personal på 'Mountain B', inklusive en elektriker som enligt uppgift kom för att fixa belysningssystemet igår, kallades till förhör på polisstationen i eftermiddags.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/