Chiang Rai flygplats återupptar normal drift efter att strandade flygplan lyckades avlägsnas i går kväll

Chiang Rai -

Thailands civila luftfartsmyndighet (CAAT) har godkänt återöppningen av Mae Fah Luang – Chiang Rai internationella flygplats från 10:30. torsdagen den 4 augusti.

Tjänstemän från Thailands flygplatser (AoT) och Chiang Rai flygplats har tagits bort ett strandsatt flygplan som sladdade av banan på söndagen och röjde banan och andra fysiska förhållanden som orsakade att flygplatsen stängdes i fyra dagar.

Enligt CAAT-rapporterna genomförde myndigheterna borttagningen av främmande föremål (FOD) från banan och genomförde FOD-vandringsinspektionen. Flygplatsens elsystem och områden runt startbrunnen som skadades av olyckan inspekterades och reparerades.

Tjänstemännen genomförde också ett friktionstest på banan i det sista förfarandet för att utvärdera beläggningsfriktionen och undersöka om det fanns några fler skador orsakade av sladden.

I detta avseende har CAAT meddelat godkännandet att återuppta driften av flygplatsen, med start kl 10:30. torsdagen den 4 augusti och framåt.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/