3.3 miljoner utlänningar har rest till Thailand sedan januari 2022, rapporterar Thailands turistmyndighet

FOTO: Matichon

Nationella -

Thailands turistmyndighet (TAT) avslöjar att totalt 3.3 miljoner utländska turister har rest till Thailand mellan januari och juli 2022.

De fem bästa länderna för ankomstturister är 1.) Malaysia, 4.2 hundra tusen; 2.) Indien, 3.37 hundra tusen; 3.) Singapore, 1.83 hundra tusen; 4.) Storbritannien, 1.67 hundra tusen, och; 5.) Laos, 1.57 hundra tusen, berättade TAT-guvernör Yuthasak Supasorn för Associated Press torsdagen den 4 augusti.

Under de senaste sju månaderna har de flesta turister registrerats som reser genom Suvarnabhumi International Airport, som står för 1.92 miljoner människor, följt av Phuket International Airport med 6.03 hundra tusen människor och Don Mueang International Airport med 1.9 hundra tusen människor.

I juli nådde antalet utländska turister 1 miljon för första gången sedan Covid-19 Coronavirus-pandemin, tillade Yuthasak. TAT uppskattade att totalt 10 miljoner turister skulle anlända till Thailand i slutet av 2022.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.