UPPDATERING: Thailändsk flickvän till tysk turist med apkoppor bekräftade negativt

Phuket -

Den thailändska flickvännen till en tysk turist som är det tredje fallet av apkoppor i Thailand som bekräftades i Phuket testade negativt.

Vår tidigare historia:

Thailand rapporterade onsdagen den 3 augusti det tredje bekräftade fallet av Monkeypox som är en tysk turist som förväntades ha bär på sjukdomen från utlandet.

Enligt de thailändska hälsomyndigheterna har sju personer identifierats med hög risk för apkoppor i Phuket och testas och övervakas efter det tredje bekräftade appoxfallet, som är en tysk turist i Phuket.

Dr. Kusak Kukiattikoon, chef för Phuket Provincial Public Health Office (PPHO) sa till Phuket Express, "Hans flickvän, som är en av de nära kontaktpersonerna med hög risk, har bekräftats negativ från apkoppor."

"Men kvinnan och sex andra i hennes familj övervakas och sätts i karantän i totalt 21 dagar som en försiktighetsåtgärd."

"Den tyska turisten som har apkoppor som ett bekräftat fall vårdas nu på ett sjukhus med milda symtom." Dr Kusak avslutade.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.