Phuket söker lösningar för att förhindra stranderosion efter högvatten översvämningar

Maikhao, Thalang –

Phuket-tjänstemän söker lösningar för stranderosion efter högvatten översvämningar vid stränderna i Maikhao, Thalang-distriktet.

Vår tidigare historia:

Starka vågor sköljde upp havsvatten på en strandväg norr om Phuket och orsakade trafikförseningar förra månaden.

Phukets guvernör inspekterade Thep Kasattri Road (nr 402) norrut nära Sai Kaew Beach i Mai Khao efter att högvatten och starka vågor spolat upp havsvatten på vägen.

En huvudväg längs en strand i Mai Khao i Phuket stängdes tillfälligt av på grund av högvatten.

Mötet hölls igår (3 augustird) på Phukets naturresurser och miljökontor som leds av Phukets viceguvernör Amnuay Pitsuwan.

Herr Amnuay sa: "Översvämningarna av högvattenvägarna förra månaden har påverkat trafiken och risken för stränder och erosion av vägytan."

"Sedan 2020 är de flesta stränderna på en balanserad nivå. Det totala avståndet för stranderosion är 8.26 kilometer. Av dessa är 0.16 kilometer allvarligt eroderad medan 5.79 kilometer är medel erosion och 2.30 kilometer är mild erosion.” Herr Amnuay förklarade.

– Stranderosionen måste kartläggas och uppdateras fram till nuvarande tid och jämföras med för två år sedan. Sedan kommer vi att hitta lösningar för att lösa stranderosion i framtiden”, tillade Mr. Amnuay.

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.