Aeroflot flyg från Ryssland för att återuppta till Phuket

FOTO: Aeroflot · Flygbolag

Phuket -

Flyg från Aeroflot Airlines i Ryssland kommer att återupptas till Phuket i oktober nästa år.

Direktören för Thailands turistmyndighet (TAT) Yuthasak Supasorn sa: "Direktflyg dagligen från Moskva till Phuket kommer att återupptas den 30 oktoberth i år efter att flygen har varit pausade sedan mars i år.”

"Detta är en bra chans att välkomna fler ryska turister som kommer att besöka Phuket och Thailand. Vi räknar med att minst 50 procent av de ryska turisterna kommer att anlända jämfört med före Covid-19. Denna återöppning är i Ryssland under vintern, så de är mer benägna att besöka Thailand än under andra säsonger”, förklarade Mr. Yuthasak.

”Sedan början av detta år har det varit 76,739 XNUMX ryska turister som har besökt Thailand. Vi förväntade oss ursprungligen en miljon ryska turister i år, men kriget orsakade betydande flygstörningar och många ryska turister hade också problem med ekonomi och försäkring till följd av sanktioner. Mr. Yuthasak tillade.

Thailand är officiellt "neutralt" i den pågående invasionen av Ukraina av Ryssland.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.